Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» περιλαμβάνει ένα κύκλο επιστημονικών παρουσιάσεων και εργαστηρίων κατάλληλα προσαρμοσμένων στο ηλικιακό επίπεδο των συμμετεχόντων χωρίς όμως να αλλοιώνεται η επιστημονική διάσταση τους.

Kavala, Greece
(0030) 2510 83 13 88
info@kidsuniversity.com
 

Πανεπιστήμιο Παιδιών

Δελτίο Τύπου «Σσσσσς….Κάτι ζωντανεύει στις παλιές καπναποθήκες»

Δελτίο Τύπου «Σσσσσς….Κάτι ζωντανεύει στις παλιές καπναποθήκες»

Την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πανεπιστήμιο Παιδιών» ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, που διοργανώνει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, πραγματοποιήθηκε η δράση «Σσσσσς….Κάτι ζωντανεύει στις παλιές καπναποθήκες» στον 4ο όροφο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας.
100 μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, έμαθαν τις τεχνικές του animation, θέτοντας τη δική τους άποψη για το πώς θα ήθελαν να ξαναζωντανέψουν τις παλιές καπναποθήκες της πόλης μας, προσθέτοντας ακόμη μία σφραγίδα στο «Διαβατήριο της Γνώσης» τους.
Τι είναι όμως το animation; Είναι η ταχεία προβολή μιας σειράς από εικόνες ή θέσεων ενός μοντέλου, έτσι ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της κίνησης. Στην πραγματικότητα όμως είναι μια οπτική οφθαλμαπάτη της κίνησης και αυτό συμβαίνει επειδή το μάτι μπορεί να διατηρήσει μια εικόνα μόνο για 1/12 του δευτερολέπτου.
Ο δημιουργός και υλοποιητής της δράσης, κ. Αλεξιάδης Μπάμπης media artist και animator, βραβευμένος για πολλές από τις δημιουργίες του, χρησιμοποίησε τις τεχνικές του animation, stop-kare, του stop motion, αφήνοντας μας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η δράση του animation πλαισιώθηκε από εξαιρετικούς εθελοντές. Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ευχαριστεί την Εύη Παπαβέργου, δημιουργός εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, την Αναστασία Σκιπετάρη, αρχιτέκτων και τον Μιχάλη Τουμανίδη, γραφίστα, που με μεγάλη χαρά προσέφεραν την βοήθειά τους, ώστε να δημιουργηθεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Επόμενη δράση για τους μικρούς «φοιτητές» του «Πανεπιστήμιο Παιδιών», με τίτλο: «Πειράματα φυσικής απειλούν την πόλη! Σώστε την!», είναι το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στο κτήριο του «Πυθαγόρα», όπου ο θαυμαστός κόσμος της Φυσικής με τα πειράματα ηλεκτρισμού είναι έτοιμος να «σώσει την Καβάλα»!

No Comments

Post a Comment

Kids University