Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» περιλαμβάνει ένα κύκλο επιστημονικών παρουσιάσεων και εργαστηρίων κατάλληλα προσαρμοσμένων στο ηλικιακό επίπεδο των συμμετεχόντων χωρίς όμως να αλλοιώνεται η επιστημονική διάσταση τους.

Kavala, Greece
(0030) 2510 83 13 88
info@kidsuniversity.com
 

Πανεπιστήμιο Παιδιών

Δελτίο Τύπου Ρομποτική

Δελτίο Τύπου Ρομποτική

Το Πανεπιστήμιο Παιδιών» για τέταρτη χρονιά μαζί σας!
Το πρωτοποριακό και καινοτόμο πανεπιστήμιο για παιδιά του Δημοτικού, που διοργανώνει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ξεκίνησε τη λειτουργία του για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 με τη δράση «Rompotική – Lego Robot Games», στο «Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Καβάλας «Πυθαγόρα».
Για τη δράση αυτή συνεργαστήκαμε με την eduACT – The organization for future Education που ήρθαν αποκλειστικά για το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» από τη Θεσσαλονίκη.
Η eduACT – The organization for future Education (http://eduact.org) είναι φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, που προσεγγίζει τη γνώση μέσα από τη δημιουργία και τη φαντασία.
Τι διαφορετικό μας παρουσίασαν;
Χτίσιμο κατασκευών με LEGO, σχέδιο δύο διαστάσεων, κατασκευές τριών διαστάσεων, χρήση της φαντασίας για την ανακάλυψη προβλημάτων και της δημιουργικότητας για την επίλυση τους, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της περιγραφικής έκφρασης.
Τα παιδιά πέρασαν μέσα από το σχέδιο και τη ζωγραφική από δύο σε 3 διαστάσεις, κατανόησαν έννοιες του χώρου, μεγέθη, συσχέτιση αριθμών και έννοιες προγραμματισμού. και ταυτόχρονα εξάσκησαν και κοινωνικές δεξιότητες, συνεργάστηκαν σε μικρές ομάδες έμαθαν να παρουσιάζουν τις ιδέες τους και να εκφράζονται με πολλαπλούς και δημιουργικούς τρόπους!
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και ενημερωτικές συναντήσεις με ενήλικες για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τη δική μας ομάδα και να συμμετάσχουμε στους διαγωνισμούς της FLL (First ® LEGO ® League).

No Comments

Post a Comment

Kids University