Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» περιλαμβάνει ένα κύκλο επιστημονικών παρουσιάσεων και εργαστηρίων κατάλληλα προσαρμοσμένων στο ηλικιακό επίπεδο των συμμετεχόντων χωρίς όμως να αλλοιώνεται η επιστημονική διάσταση τους.

Kavala, Greece
(0030) 2510 83 13 88
info@kidsuniversity.com
 

Ερευνητές προϊστορικών οικισμών: η περίπτωση του Ντικιλί Τας

Ερευνητές προϊστορικών οικισμών: η περίπτωση του Ντικιλί Τας

Το Σάββατο 20.04.2019 βάλαμε τις γαλότσες μας, πήραμε τα καπέλα μας και ως ερευνητές, με την καθοδήγηση της κ.Ντίνας Αμοιρίδου, Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου, μάθαμε ότι η ανασκαφή είναι ο βασικός τρόπος εύρεσης των αντικειμένων του παρελθόντος και πως τα αντικείμενα μπορούν να μας πληροφορήσουν για το παρελθόν. Ήρθαμε σε επαφή με τις πρακτικές της ανασκαφής και της συντήρησης και προσεγγίσαμε την έννοια του παρελθόντος της περιοχής μας επισκεπτόμενοι τον προϊστορικό οικισμό του Ντικιλί Τας.

Έπειτα, επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων, όπου με τη διπλωματούχο ξεναγό Νατάσα Μιχαηλίδου, «παίξαμε» με τα ευρήματα του Ντικιλί Τας που φιλοξενούνται στο Μουσείο.

Ευχαριστούμε την ομάδα ανασκαφέων του προϊστορικού για την επίσκεψη στον προϊστορικό οικισμό, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου καθώς και τους ευγενικούς υπαλλήλους του Αρχαιολογικού Μουσείου Φιλίππων.

Info
Τοποθεσία:

Προϊστορικός οικισμός Ντικιλί Τας / Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων

Εισηγητής

Ντίνα Αμοιρίδου, Αρχαιολόγος ΙΔΟΧ – Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας

Date:

Απρίλιος 20, 2019

Category:

Δράσεις 2018 - 2019

Kids University