Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» περιλαμβάνει ένα κύκλο επιστημονικών παρουσιάσεων και εργαστηρίων κατάλληλα προσαρμοσμένων στο ηλικιακό επίπεδο των συμμετεχόντων χωρίς όμως να αλλοιώνεται η επιστημονική διάσταση τους.

Kavala, Greece
(0030) 2510 83 13 88
info@kidsuniversity.com
 

Γράφω με Εικόνες: Εργαστήρια Comics στην Καβάλα

Γράφω με Εικόνες: Εργαστήρια Comics στην Καβάλα

Στις 12 Ιανουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο του « Πυθαγόρα», 81 μικροί εικονογράφοι του «Πανεπιστημίου Παιδιών» γνώρισαν την τέχνη των comics σε συνεργασία με τον εικονογράφο κ. Δημήτρη Κάσδαγλη, μέσα από τη δράση με τίτλο: «Γράφω με Εικόνες: Εργαστήρια Comics στην Καβάλα».

Τα comics είναι μικρές ιστορίες, με αρχή, μέση και τέλος. Η τέχνη της αφήγησης με εικόνες δεν είναι καινούργια. Οι ρίζες της μπορούν να αναζητηθούν στα σπήλαια της προϊστορικής εποχής και στα ιερογλυφικά των αρχαίων.

Βασικό τους στοιχείο τους – τα ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, τα οποία ανάλογα με τον τρόπο σχεδίασης εκφράζουν και διαφορετικό τρόπο σκέψης!
Τέχνη ανήσυχη, τα κόμικς θεωρούνται ως η 9η ΤΕΧΝΗ των καλών τεχνών, η πιο πρόσφατη και εντυπωσιακή, γέννημα-θρέμμα του 20ου αιώνα. Επηρέασαν διάφορες μορφές τέχνης καθώς και την έμπνευση των παιδιών του «Πανεπιστημίου Παιδιών».

Info
Τοποθεσία:

Πολιτιστικό Κέντρο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.

Εισηγητής

Λήδα Τσενέ, PhD, Επικοινωνιολόγος, Δημήτρης Κάσδαγλης, Εικονογράφος

Date:

Ιανουάριος 21, 2019

Category:

Δράσεις 2018 - 2019

Kids University