Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» περιλαμβάνει ένα κύκλο επιστημονικών παρουσιάσεων και εργαστηρίων κατάλληλα προσαρμοσμένων στο ηλικιακό επίπεδο των συμμετεχόντων χωρίς όμως να αλλοιώνεται η επιστημονική διάσταση τους.

Kavala, Greece
(0030) 2510 83 13 88
info@kidsuniversity.com
 

Ομάδα διάσωσης Πανεπιστήμιου Παιδιών – Δίνω τις πρώτες βοήθειες

Ομάδα διάσωσης Πανεπιστήμιου Παιδιών – Δίνω τις πρώτες βοήθειες

Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του «Πανεπιστημίου Παιδιών» ακ.έτος 2018-2019, πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Καβάλας, η δράση με τίτλο «Ομάδα διάσωσης Πανεπιστήμιου Παιδιών – Δίνω τις πρώτες βοήθειες», στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.

110 παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού, εκπαιδεύτηκαν στο να αξιολογούν ένα ατύχημα και την κατάσταση υγείας του ασθενούς, να ακολουθούν τη σωστή σειρά των βημάτων που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για την ασφαλή και αποτελεσματική παροχή πρώτων βοηθειών και πώς να επαναφέρουν τις αισθήσεις αντιμετωπίζοντας έκτακτα περιστατικά.

Στο πλαίσιο της δράσης, το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, δώρισαν, παρουσία της Πρόεδρου του Δ.Σ κ. Ιωσηφίδου Αναστασίας στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Καβάλας, ένα εκπαιδευτικό πρόπλασμα ενήλικα για τη Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) ασθενούς, ώστε να αποκτηθούν οι βασικές γνώσεις για την αντιμετώπιση καρδιακής προσβολής, αιφνίδιας κατάρρευσης, σοβαρής αιμορραγίας και πνιγμονή (σταμάτημα της αναπνοής από ξένο σώμα, που αποφράζει τη δίοδο του αέρα προς τους πνεύμονες).

Πρόκειται για μια πράξη αγάπης και προσφοράς προς τους πολίτες της Καβάλας ώστε να αποκτήσουν γνώσεις και εκπαιδευτούν στις Πρώτες Βοήθειες.

Info
Τοποθεσία:

Πολιτιστικό Κέντρο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.

Εισηγητής

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Καβάλας

Date:

Δεκέμβριος 1, 2018

Category:

Δράσεις 2018 - 2019

Kids University