Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» περιλαμβάνει ένα κύκλο επιστημονικών παρουσιάσεων και εργαστηρίων κατάλληλα προσαρμοσμένων στο ηλικιακό επίπεδο των συμμετεχόντων χωρίς όμως να αλλοιώνεται η επιστημονική διάσταση τους.

Kavala, Greece
(0030) 2510 83 13 88
info@kidsuniversity.com
 

Στο χωράφι με τις πέντε αισθήσεις

Στο χωράφι με τις πέντε αισθήσεις

Τίτλος που τα περιγράφει όλα! Μια δράση που κράτησε 4 ημέρες. 11-12-18-19 Μαΐου 2019.

Μπήκαμε στο κτήμα Salvere όπου μέσα από ένα παιχνίδι θησαυρού γνωρίσαμε τα βότανα και τις ιδιότητες τους και συλλέξαμε δεντρολίβανο για το αρωματικό μας λάδι!

Έπειτα, στο φιλόξενο σπίτι της οικογένειας Ιορδανοπούλου, σε συνεργασία με τους φοιτητές του Δημόσιου ΙΕΚ, Τμήμα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» Γιάννη Ραφτάκη και Μίνα Καλαμούκη και φτιάξαμε υπέροχες τυρόπιτες με βότανα του κτήματος, ψημένες στον ξυλόφουρνο!

Έπειτα περάσαμε στην παρασκευή των αγαπημένων μας σαπουνιών υπό την καθοδήγηση της κ. Παυλίνας Ιορδανοπούλου- Πυργιλή, ο Γιάννης Πυργιλής μας έδειξε τη διαδικασία της απόσταξη της λεβάντας και ολοκληρώσαμε τη δράση μας με την προετοιμασία του αρωματικού ελαιόλαδου.

Στη δράση αυτή οφείλουμε μια τεράστια ευχαριστία στην εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. για την ευγενική χορηγία όλων των απαιτούμενων υλικών για την παρασκευή της πίτας και αρωματικού ελαιολάδου καθώς και όλη την οικογένεια Ιορδανοπούλου για την εγκάρδια φιλοξενία.

Ήταν μια δράση που γαργάλησε ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επιστημονικούς εγκεφάλους!

Info
Τοποθεσία:

Δημοτικός Κήπος Καβάλας- Κτήμα Salvere, Άνω Λεύκη

Εισηγητής

Παυλίνα Ιορδανοπούλου – Πυργιλή, Tεχν .Γεωπόνος ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ερευνήτρια και καλλιεργητής αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, αρωματοθεραπεύτρια, απόσταξη αιθερίων ελαίων και παρασκευή προϊόντων aromatherapy,/ Δ.ΙΕΚ Καβάλας Τμήμα Αρχιμαγείρων.

Date:

11 Μαΐου, 2019

Category:

Δράσεις 2018 - 2019

Kids University